Sudden Strike Forever / Внезапен удар PC игри

Рейтинг 5 / 1 гласа / 5 точки / 1 коментара / 53 прегледа / Любима на 0 човека

Sudden Strike безспорно е най-добрата игра за Втората световна война, правена досега. И тъй като успя да си завоюва голям брой почитатели, тяхното желание за още мисии беше задоволено почти веднага след излизането й. За истинските фенове това обаче далеч не е достатъчно. Те искат още терени, единици и нови възможности за развихряне на стратегическото въображение. Разработчиците от Fireglow предлагат точно това със Sudden Strike Forever.

Дотук добре, но защо "Forever"? Този етикет производителите най-често лепват на игри, на които няма да се прави продължение. Никой обаче не може да ме убеди, че никога няма да видим Sudden Strike 2. А и "Forever" звучи ненужно патетично. Никой няма нужда от патос, когато става дума за Втората световна. Той се подразбира.
Новите кампании са 4 на брой. Съюзниците са разцепени още повече - британци и американци, като всяка сила има своя кампания. Разбира се, като брой на мисиите те са много по-малко от оригиналните, но за сметка на това се неописуемо трудни. Вече можете да избирате между три степени на трудност. Въпреки това обаче минаването дори на една от новите мисии на най-ниско ниво си е истински подвиг и отнема страшно много време.

Новите единици.

Добавени са доста самоходни противотанкови оръдия за всяка от четирите страни. Освен това ще можете да използвате нови видове ПВО, различни джипове и пехотинци, въоръжени с базука (много неприятни). В допълнение офицерите увеличават опита на обграждащите ги единици. Най-страхотна според мен е новата възможност на генералите - по принцип те са полуслепи - в смисъл, че обхватът, в който виждат, е най-малкият възможен. Като компенсация всеки от тях носи около врата си бинокъл, чрез който може да вижда няколко пъти по- далеч от всяка друга единица. Все пак през бинокъла се вижда само тясна ивица, но и това би трябвало да е достатъчно на артилеристите. В добавка към новите видове артилерия, това променя изцяло начините на воюване. И промяната е в полза на реализма. На просветените във военната наука е известно, че за да бъде успешно едно нападение, трябва да се постигне определена гъстота на оръдия на квадратен километър. В оригиналната игра артилерията беше рядко срещана и още по-трудна за използване поради липсата на истинска разузнавателна единица. Генералът с неговия бинокъл запълва тази празнина и открива пред артилеристите широки полета за изява. Дизайнерите на мисиите са почувствали пренебрегването на този вид войски в оригинала, така че новите направо гъмжат от всякакви далекобойни оръдия, гранатомети, мортари, гаубици, самоходна артилерия, и други такива, които не дават на пехотата ви да направи и крачка. Всичко това тотално обезсмисля фронталната атака, която и преди не се радваше на особена популярност и прави играта максимално пипкава - всеки грешен ход се наказва.
Голямо подобрение има в AI-то и вероятността някоя от единиците ви да се "загуби" е сведена до минимум. Превозните средства са направени максимално маневрени тъй като вече могат да се движат и на заден ход. Няма нужда да изтъквам какви предимства дава това на изтеглящите се танкове. Товарните камиони са снабдени с нова функция и могат да превозват муниции така, че зависимостта от вездесъщия Supply Vehicle е намалена.
За да бъде интересна една игра, тя трябва да предлага много алтернативи. Защото от това зависи колко време ще запазите интерес към нея. Ако верният път е само един, скуката е неминуема. Sudden Strike Forever прибавя десетки нови алтернативи на играещия и вероятно ще задържи вниманието върху себе си поне още няколко месеца...

Изисквания :

Intel Pentium II 200MHz
32MB RAM
2MB видео памет
150MB свободно място

На: 2013-12-24 08:33:26 - В: Стратегия игри - Етикети: Sudden Strike ,
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Sudden Strike Forever / Внезапен удар
Категория: Стратегия игри Етикети: Sudden Strike ,
Категория: Стратегия игри Етикети: Sudden Strike ,
Категория: Логически игри Етикети: Sudden Strike ,
Категория: First person shooter игри Етикети: First-Person Shooter ,
Категория: Екшън игри Етикети: First-Person Shooter ,
Най-популярни етикети:
Избор на редактора:
За нас
Хостинг от Alien Hosting
Условия за ползване
RSS Емисии - FeedBurner
Bg Game database във facebook
Bg Game database във Google +
Bg Game database във Twitter
^ За Bg Game Database
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Bg Game Database
© 2012 - 2014 BgGdb.com V 1.0