Metro: Last Light PC игри

Рейтинг 4.8 / 5 гласа / 24 точки / 1 коментара / 522 прегледа / Любима на 0 човека
Metro Last Light

Сенките на миналото са тук. Те се появяват като силуети на рушащи се стени, всеки път когато мълния разпори небето. Те Ви преследват докато пътувате през унищожените градските пейзажи, като изобилстват от любов и живот. Metro: Last Light е едно изключително добре създадено приключение от първо лице, което изпълва ума със съжаление за изминалите времена и Ви кара да почувствате страха и несигурността, породени от тишината и спокойствието в този погубен свят. Предшественика на играта, Metro 2033 създаде чувството за мистерия и свръхестествена драма, но и в Last Light те не отсъстват. Това не е просто едно страшно дълго и мъчително пътуване през тъмните коридори на метрото, а една красива художествена симфония от страх и надежда.

Metro: Last Light Ви връща към опустошената от ядрена война Москва. Човечеството надявайки се да избегне опасна радиация и отвратителните мутанти на повърхността, се е обединило в подземното метро. В зависимост от начина, по който играете, Metro 2033 може да Ви позволи да направите важен избор в края на играта. Metro: Last Light следва историята, в която сте избрали да унищожите "съществата", известни като The Dark Ones. С помощта на ракети ги заличавате от лицето на Земята. Обаче едно от тях остава живо. Сега вашата задача е да намерите последния оцелял, въпреки че не е ясно дали най-правилното решение е да го унищожите или да се опитате да комуникирате с него. Вашите съюзници желаят да го унищожат, но уникалната връзка на Артьом с The Dark Ones го кара да се замисли и той започва да се разкайва за това което е сторил.

Дилемата на Артьом му носи чувство за лична борба, която го изпълва с мрачно чувство. В Metro: Last Light ще преживеете моменти на ужас и шок, както и с окултни видения, които правят миналото буквално да оживява пред очите Ви. Дори конфликтите между подземните групировки се преплитат, а ужасите във всеки елемент осигуряват две еднакво зловещи страни на монетата. В пределите на метрото, предателството е нещо обичайно, а доверието е стока. Ето, че най-големите Ви врагове са вашите колеги, хора, които не ги е страх да мамят и крадат, ако това означава да свършат работа на правилните хора. На повърхността, мутантите са основната Ви грижа. Във всеки един момент, крилат демон може да Ви грабне с ноктите си и да Ви понесе във въздуха, като Ви хвърли в мътна вода, далеч от мястото, където ужасяващия полет е започнал.

И все пак страхът не е единствената емоция, която Metro: Last Light събужда у Вас. Последните часове в играта могат да повишат емоциите и да тестват вашата обвързаност, като Ви накара да се изправите срещу последствията от собствените си възможности. Последствията от историята Ви оставя силно свързани със събитията, които се случват пред вас. Най-завладяващите сцени обаче са тези, които могат да възникнат в едни от най-напрегнатите моменти. В играта има много интерактивни последователности, като срещата с hypnagogic и проучването на останките от самолета, спокойно отнасят жизнените събития, без да Ви извадят от момента, което го прави адски осезаемо.

Обаче сред всичката тази лудост има и веселие. Хората реагират помежду си по автентични начини, в отговор на един от педантичните рейнджъри с шеги и обиди, вероятно отразявайки собствените си мисли. Жителите на земята са колоритни и индивидуални. Те се движат с цел, говорейки един до друг за война и семейството, за любовта и страстта. Мъжете търсят компанията на проститутки, като може да им трябва един дълъг танц или нещо друго. Голотата се среща няколко пъти и със сигурност това не изглежда излишно. Напротив, еротичните моменти се появяват естествено от отчаяние и секс, а в подземията има мирис на отчаяние и нужда. Ако предпочитате да се въздържите от тези удоволствия, може да се потопите в продължително и забавно вариете, където танцьорките и акордеона ще влеят радост на меланхоличното население. Това е живота в метрото.

Обаче красотата на играта не е само в подземията. Докато търсите The Dark Ones на повърхността ще се наложи да се криете от мутанти или да бягате от тях. Metro: Last Light не е прост шутър, в който може да стреляте наред и враговете да падат един след друг. Тук целта не е да убиете колкото се може повече мутанти, а да оцелеете. Тук напрежението е внимателно изградено в разговорите Ви с другарите си и по-предпазливите стъпки, които предприемате из руйните. Ще почувствате опасността, която витае във въздуха. Чепати дървета са усукани в смътно хуманоидни форми, а когато търсите убежище от дъжда, ще чуете как капките чукат върху крехкия ламаринен покрив, като наподобяват на звуците от нокти на ходещи мутанти върху него.

Редица същества заплашват пътуването Ви върху повърхността. Мутирала амфибия може да премине от водата към сушата, заплашвайки Ви. Обаче една далечна маневра може да Ви помогне да избегнете нейното нападение. Винаги трябва да внимавате с всичко, което се случва около Вас, за да не бъдете отнесен от мутант, който да Ви влачи до смърт. Свирепите хищници обичат да се нахвърлят към вас, като трябва да ги държите в движение за да се избегне воя им, който привлича още мутанти, които се намират в околността. Можете да използвате редица оръжия, за да ги отблъснете, всички от тях изглеждат и звучат достатъчно мощни, но нито едно от тях не може да превърне вашето приключение в прост шутър.

От тези големи огнестрелни оръжия, най-лесно е да се влюбите в пушката. Тя изстрелва съчмите със сила и Ви позволява да изстреляте множество патрони на един път, което я прави чудесна ако сте готови да се доближите до мутантите. Но бавното презареждане може да Ви донесе смъртта, ако пропуснете един изстрел, а имайки предвид колко създания могат да се нахвърлят върху вас, може да ги избиете с едно зареждане. Патроните също не са в изобилие, въпреки че можете да си напълните торбите с тях от продавачите в метрото. И все пак от военен клас амуниции се използват като парична единица, а тя е много оскъдна. Понякога ще бъдете изправени пред избор, да вземете повече амуниции, да купите гранати или да направите подобрения на оръжието си. Най-добре ще е да търсите амуниции във всяко ъгълче и пролука. В противен случай няма да може да приемете за даденост, че ще имате всичко необходимо, за да се развивате, особено на по-трудно ниво на трудност, където нещата загрубяват достатъчно.

Дори всяко вдишване извън подземното метро е ценно. За да останете жив ще Ви трябва противогаз, но той се нуждае от филтри, които имат ограничена продължителност на живот. Ще откриете още филтри, като изследвате околностите, но изследването отнема време, което означава, че количеството здравословен въздух бавно намалява. Ако не ценим всяка минута, темпът на вашата мисия може изведнъж се промени от бавен и методичен към ужасяващо забързан, колкото да се затичате към вашата дестинация, задъхан с повишено отчаяние и надявайки се, че това няма да се последните минути от живота Ви.

Въздухът в метрото е годен за дишане, но опасностите все още са реалност. В тунелите все още живеят безформени мутанти, но тъмнината играе важна роля. Един вид създание се отдръпва от лъча на фенерчето, а като се обърне по гръб става уязвимо към куршуми. Битката с няколко наведнъж води до по-ритмичен танц като използвате фенерче, за да запазите дистанция между вас и останалите мутанти, стреляйки само когато правите най-големи щети. Вие често ще попадате на такива създания в най-тъмните тунели на метрото. Но обаянието на такива места може да бъде неустоимо.

В Metro: Last Light не е задължително да участвате в битки с хората. Вместо това можете да използвате тъмнината в своя полза, отвиване на крушки или изключването им от таблото ще Ви позволи да се промъквате в тъмното, като по този начин ще избегнете напълно битките. Можете да бъдете тих убиец, който се промъква зад охраната и нарязва гърлото му, а после тихо да хвърлите ножа към друг човек. Човешките врагове винаги изпълняват всичко по план и следват партньорите си, но разбира се те не винаги са толкова последователни, че да изглеждат неестествено. Въпреки всичко изкуствения интелект на хората не е от най-добрите и поради тази причина, стелт елемента е забавно и напрегнато приключение.

Metro: Last Light не е безкраен порой от куршуми и зверове. Тя иска време, за да Ви позволи да дишате от застоялия въздух в тунелите и позволява мъглата да проникне в костите Ви. И когато най-накрая дойде време да се прицелите към мутиралите създания, се появява зловеща тишина, която присъстваше и преди. Metro: Last Light е добър колкото предшественика си, атмосферата, историята, стрелбата и тихото промъкване между враговете правят играта толкова добра, колкото беше и първата част. Като цяло играта е просто невероятна. Ако сте харесали първата игра, значи и тази ще Ви хареса.

На: 2014-06-01 12:36:14 - В: 3D Екшън игри - Етикети:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Metro: Last Light
Категория: Екшън игри Етикети: Metro ,
Категория: Логически игри Етикети: Metro ,
Най-популярни етикети:
Избор на редактора:
За нас
Хостинг от Alien Hosting
Условия за ползване
RSS Емисии - FeedBurner
Bg Game database във facebook
Bg Game database във Google +
Bg Game database във Twitter
^ За Bg Game Database
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Bg Game Database
© 2012 - 2015 BgGdb.com V 1.0