Ходещите Мъртви: 400 дни - The Walking Dead: 400 Days PC игри

Рейтинг 4.1 / 11 гласа / 45 точки / 1 коментара / 869 прегледа / Любима на 1 човека
Ходещите Мъртви 400 дни The Walking Dead 400 Days

Вероятно това, че ще бъдете разочаровани от The Walking Dead: 400 Days е лесно да се предположи. В края на краищата, това е едно приключение, което е предназначено главно за попълване на дългите летни месеци между първи и втори сезон на The Walking Dead играта. За щастие, The Walking Dead: 400 Days доказва, че това предположение е напълно погрешно. Въпреки че тази игра може да бъде кратка, всичко в нея се случва толкова бързо, че не можете да научите много за героите. Въпреки това историите и актьорска игра са както винаги брилянтни, а морални избори идват така бързо и яростно, че се чувствате емоционално изтощени след като приключите с играта.

Тази игра обаче е малко по-различна от първия сезон на The Walking Dead. Тя се фокусира върху многото, но кратки истории, а първия сезон на играта беше една дълга поредица за преживяванията на Lee и Clementine. Историята се върти около крайпътна бензиностанция с ресторант някъде в Джорджия. В The Walking Dead: 400 Days ще преживеете мъките на пет различни героя през първите 400 дни от апокалипсиса. Тези мини-епизоди могат да се възпроизвеждат в произволен ред и да избирате, така че да скачате хронологично напред-назад между моменти като свидетели на началото на апокалипсиса в затворнически автобус или да попаднете на откачен мъж, 184 дни след апокалипсиса.

Всички тези истории имат своя собствена стойност, като особено ужасяващи моменти на това, което се случва след "началото на края". Всеки епизод се състои от един или повече невъзможни избора, които са още по-шокиращи от тези в първия сезон. Цялата игра е заредена със сърцераздирателни избори, както и истории. Когато завършите играта без почивка, Вие ще преживеете пет различни истории и ще вземете невероятно трудни избори, които ще Ви накарат да се почувствате емоционално изтощени, след 90-те минути игра.

Всички отделни истории се събират в края, като всички те се навързват и може да разберете как групата от оцелели се събрали. На героите тук е дадена истинска дълбочина, така няма нужда да се чудите кой герои да изберете в началото, въпреки че всеки герой има около 20 минути геймплей, те са напълно достатъчни. Диалога пък, никога не е принуден до точката, където ще се почувствате така сякаш подслушвате живота на реални хора. Изборите в играта "извират" от всякъде и всичко зависи само от Вас.

Историята за любовния триъгълник между Bonnie, Leland и Dee е фантастична и всичко е изградено чрез лесен и пряк диалог. Химията между Bonnie и Leland е изработена чрез подигравателен разговор и игра на "предпочитания". Всичко изглежда толкова естествено, че ако беше в един филм, ще приемем, че актьорите са имали нещо общо и в реалния живот, а не само в сцената. Същото важи за Wyatt и неговия приятел Eddie. Разговорите в колата за бивши приятелки, бягството от лудия опитващ се да ги убие и изпускането на газове може да докаже, че тези момчета имат обща история. Шофьора на пикапа, Nate изглежда доста откачен. Той е плашещо непредсказуем, в един момент приятно приятелски, в следващия садистичен лунатик готов да убие една възрастна двойка за едното нищо.

Дори и най-добрите не са напълно добри в този ужасен свят, където моралът едва съществува, а опасността дебне от всякъде. Две жертви на луд убиец например, не може да се счита за нещо лошо, тъй като те се оказват ужасяващи расисти преди края на света. В първия сезон на The Walking Dead, сте изправени пред избора дали да вземете храна от багажника на изоставено, но работещо комби. Ето, че дилемите са по-тъмни, а някои от най-мрачните и най-прагматични избори имат смисъл в тази мрачна реалност. Убийството на приятел за предателство или откъсването крака на някого, а след това да го оставите за храна на зомбитата, изглеждат като разумни възможности за избор.

Единственият недостатък тук е времето, тъй като просто не разполагате с достатъчно от него, да се привържете емоционално с някой от тези герои, както се случваше с Lee, Clementine, Kenny и всички останали от оцелелите в първия сезон на The Walking Dead. Авторите са направили всичко възможно да предоставят едно незабравимо приключение за малкото време, с което разполагате в играта. Обаче заради многото диалози в играта, става така, че доста неща остават неизказани или необяснени. Това нещо причинява в хората едно чувство на загадка и жажда за още. Фразата "по-малкото е повече" тук пасва повече от добре.

В играта обаче екшъна е на ниво. Повечето от времето прекарвате в диалози, но когато бягате с колата в мъгла без включени светлини, Вие рискувате живота си за да избягате от лунатик, който се опитва да Ви убие. Обаче тези рискове си имат и своите последствия. И докато в един момент сте в колата, която се движи с бясна скорост в мъглата, в другия момент използвате за прикритие един пикап, докато се опитват да Ви убият. Тогава Вие попадате посред нощ в тъмна царевична нива и бягате от хора с прожектори и пистолети. И все пак, Вие не убивате нито едно зомби в играта, което беше характерно за първия сезон на The Walking Dead. Така изглежда, че няма какво да Ви убие, но това не е точно така. Ако случайно пуснете джойстика или клавиатурата в неподходящ момент, може да се простите с живота. Така хората са представени в такава светлина, все едно те са по-опасни дори от зомбитата, но до някаква степен това си е точно така.

Clementine може да отсъства от The Walking Dead: 400 Days, но това не пречи на епизода да бъде изключителен. Той може да е кратък, но е изпълнен със съдържание във всяка една минута. Въпреки че играта може да изглежда като един бегъл опит да запази феновете, докато излезе втория сезон на The Walking Dead, той всъщност притежава много богато въображение, увлекателна, брутална и най-добре написаната история, които ще преживеете, през цялата година.

На: 2014-06-01 13:02:02 - В: Ужаси игри - Етикети:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Ходещите Мъртви: 400 дни - The Walking Dead: 400 Days
Категория: 3D Екшън игри Етикети:
Категория: Логически игри Етикети:
Категория: Екшън игри Етикети:
Категория: Екшън игри Етикети:
Категория: Стратегия игри Етикети:
Най-популярни етикети:
Избор на редактора:
За нас
Хостинг от Alien Hosting
Условия за ползване
RSS Емисии - FeedBurner
Bg Game database във facebook
Bg Game database във Google +
Bg Game database във Twitter
^ За Bg Game Database
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
BG-Info
Spodeli.bg-info
Uni-Ads.net
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Bg Game Database
© 2012 - 2015 BgGdb.com V 1.0